جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم

line
فهرست مطالب

تاری دید از دست دادن وضوح بینایی است که باعث می شود اشیا خارج از فوکوس و تار به نظر برسند. علل اصلی تاری دید، عیوب انکساری – نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم(که قابل درمان با لنز چشم) – یا پیرچشمی است. تاری دید نیز می تواند نشانه مشکلات جدی تری باشد.

این مشکلات ممکن است شامل یک بیماری چشمی بالقوه تهدید کننده بینایی یا اختلال عصبی باشد. تاری دید می تواند هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد، اما برخی از افراد تنها در یک چشم تاری دید را تجربه می کنند.

دید ابری اشیا را پنهان می کند و باعث می شود بینایی “شیری” به نظر برسد. شبیه تاری دید است و گاهی غیر قابل تشخیص است. دید ابری معمولاً نشانه شرایط خاصی مانند آب مروارید است.

تاری دید: علل و درمان

چندین عیوب انکساری و سایر مسائل جزئی وجود دارد که می تواند باعث تاری دید شود.

برای تعیین علت تاری دید و علت آن، برای معاینه جامع چشم به چشم پزشک مراجعه کنید. برخی از شایع‌ترین علل تاری دید عبارتند از:

نزدیک بینی

علائم نزدیک بینی (نزدیک بینی) عبارتند از چروکیدگی، خستگی چشم، سردرد و تاری دید در یک یا هر دو چشم. نزدیک بینی شایع ترین عیب انکساری است و باعث می شود اجسام در دوردست تار به نظر برسند.

عینک و لنزهای تماسی رایج‌ترین راه‌های اصلاح نزدیک‌بینی هستند. تغییر شکل قرنیه و جراحی های انکساری مانند لیزیک و PRK نیز روش های رایج اصلاح هستند.

دوربینی

اگر دوربینی (دوربینی) دارید، ممکن است اشیاء دور واضح باقی بمانند اما چشمان شما نمی توانند به درستی روی اشیاء نزدیک تمرکز کنند. یا تلاش برای تمرکز باعث فشار و خستگی غیرعادی چشم می شود. در موارد دوربینی شدید، حتی اجسام دور ممکن است تار به نظر برسند.

مانند نزدیک بینی، دوربینی را می توان با عینک، لنز طبی یا جراحی انکساری چشم اصلاح کرد.

آستیگماتیسم

تاری دید در همه فواصل اغلب از علائم آستیگماتیسم است. یک نوع عیب انکساری، آستیگماتیسم معمولاً به دلیل شکل نامنظم قرنیه ایجاد می شود.

با آستیگماتیسم، پرتوهای نور نمی توانند به یک نقطه تمرکز روی شبکیه برسند تا دید واضحی ایجاد کنند. این صرف نظر از اینکه جسم مشاهده شده چقدر از چشمان شما فاصله دارد صادق است.

آستیگماتیسم را می توان با عینک، لنزهای تماسی یا جراحی انکساری نیز اصلاح کرد.

پیرچشمی

اگر بیش از 40 سال دارید، احتمالاً از نزدیک متوجه تاری دید شده اید – خواندن یک پیام متنی، منوی رستوران، برچسب غذا یا سایر حروف کوچک. به احتمال زیاد، این به دلیل شروع پیرچشمی، یک مشکل بینایی طبیعی مرتبط با سن است.

علائم پیرچشمی مانند علائمی است که در اثر دوربینی (تاری دید نزدیک، فشار چشم هنگام مطالعه) ایجاد می شود. اما پیرچشمی نوعی از دست دادن توانایی تمرکز بر روی اجسام نزدیک به دلیل سخت شدن عدسی داخل چشم است.

درمان‌های رایج برای پیرچشمی شامل لنزهای پیشرونده، دو کانونی و عینک مطالعه است. گزینه های جراحی پیرچشمی نیز وجود دارد. از جمله اینله های قرنیه، لیزیک مونویژن و کراتوپلاستی رسانا.

عینک را می توان با پوشش ضد انعکاس و لنزهای فتوکرومیک تقویت کرد. این به اصلاح عیوب انکساری و پیرچشمی، وضوح و راحتی کمک می کند. جزئیات را از متخصص مراقبت از چشم خود بپرسید.

خشکی چشم مزمن

سندرم خشکی مزمن می‌تواند به روش‌های مختلفی روی چشم‌های شما تأثیر بگذارد، از جمله ایجاد تاری دید متغیر. اشک مصنوعی (قطره های چشمی روان کننده) می تواند کمک کند. اما گاهی اوقات موارد پیشرفته تر خشکی چشم ممکن است نیاز به یک داروی تجویزی داشته باشد. متخصص مراقبت از چشم شما همچنین ممکن است برای راحت، سالم نگه داشتن چشمان شما و داشتن دید خوب، پلاگین های پونکتال را توصیه کند.

بارداری

تاری دید ممکن است در دوران بارداری رخ دهد و گاهی اوقات با دوبینی (دوبینی) همراه است. تغییرات هورمونی می تواند شکل و ضخامت قرنیه شما را تغییر دهد و باعث تاری دید شما شود. خشکی چشم نیز در زنان باردار شایع است و می تواند باعث تاری دید شود.

همیشه باید هرگونه اختلال بینایی در دوران بارداری را به پزشک خود گزارش دهید. در حالی که تاری دید همیشه جدی نیست، اما در برخی موارد می تواند نشان دهنده دیابت بارداری یا فشار خون بالا باشد.

میگرن چشمی یا سردرد میگرنی

در حالی که به طور کلی بی ضرر و موقت است، تاری دید، نور سوسو، هاله یا الگوهای زیگزاگ همگی علائم رایج قبل از شروع میگرن چشمی یا سردرد میگرنی هستند.

شناورهای چشم

بینایی ممکن است با لکه های موقت یا شناورهایی که در میدان دید شما حرکت می کنند تار شود. فلوترها معمولاً زمانی ظاهر می شوند که زجاجیه ژل مانند چشم با افزایش سن شروع به مایع شدن می کند. این باعث می شود که تکه های میکروسکوپی بافت داخل زجاجیه آزادانه در داخل چشم شناور شوند و سایه هایی روی شبکیه ایجاد کنند.

آیا لنز طبی ضرر دارد بیشتر بخوانید: آیا لنز طبی ضرر دارد؟ افسانه یا واقعیت

اگر باران ناگهانی شناورها را مشاهده کردید، می تواند نشانه پارگی یا جدا شدن شبکیه باشد و باید فوراً به چشم پزشک مراجعه کنید.

تاری دید بعد از لیزیک

دید شما ممکن است بلافاصله پس از لیزیک یا هر نوع جراحی انکساری دیگر تار یا مبهم باشد. وضوح بینایی شما معمولاً ظرف چند روز بهبود می یابد، اما ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا بینایی شما به طور کامل تثبیت شود.

قطره چشم و دارو

قطره های چشمی خاصی در صورت استفاده مکرر می توانند باعث تحریک و تاری دید شوند. این امر به ویژه در مورد قطره های چشمی حاوی مواد نگهدارنده صادق است.

همچنین برخی از داروها مانند قرص های آلرژی می توانند باعث عوارض جانبی خشکی چشم و تاری دید شوند. اپتومتریست یا چشم پزشک می تواند به شما توصیه کند که آیا هر یک از داروهای شما ممکن است باعث تاری دید شود یا خیر.

استفاده بیش از حد از لنزهای تماسی

هرگز از لنزهای تماسی یکبار مصرف (یا در واقع هر نوع تماسی) بیشتر از آنچه پزشک تجویز کرده استفاده نکنید. این باعث می شود که پروتئین ها و سایر مواد زائد در لایه اشکی شما روی لنزها جمع شوند. این می تواند باعث تاری دید و افزایش خطر ابتلا به عفونت چشم شود.

قوز قرنیه

تقریباً از هر صد نفر، یک نفر در یک یا هر دو چشم به دلیل برآمدگی قرنیه، تاری دید دارد. این بیماری چشمی به طور کلاسیک در دوران نوجوانی تا 20 سالگی پیشرفت می کند.

پیوند متقابل قرنیه می تواند اعوجاج پیشرونده را کند یا متوقف کند. با این حال، توانبخشی بینایی به طور کلی نیاز به لنزهای تماسی سفت و سخت، از جمله لنزهای اسکلرال دارد.

تاری دید می تواند نشانه ای از مشکلات جدی چشم باشد

تاری دید و دید ابری نیز هر دو می توانند از علائم یک مشکل جدی چشم باشند، به خصوص اگر به طور ناگهانی رخ دهند. برخی از این مشکلات جدی چشم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

شرایط و بیماری های چشم

اگر دید ناگهانی در یک چشم شما تاری است و سن شما بالای 60 سال است، ممکن است یک سوراخ ماکولا در ناحیه مرکزی شبکیه خود ایجاد کرده باشید.

تاری دید ناگهانی نیز ممکن است نشانه ای از جدا شدن شبکیه، تبخال یا نوریت بینایی (التهاب عصب بینایی) باشد.

برخی شرایط و بیماری های چشمی می توانند باعث از دست دادن دائمی بینایی شوند. در صورت تاری دید ناگهانی، مراجعه به چشم پزشک برای تشخیص و درمان ضروری است.

آب مروارید

تغییرات بینایی مانند تاری دید یا دید ابری و همچنین تابش خیره کننده و هاله اطراف چراغ ها در شب ممکن است از علائم آب مروارید باشد.

اگر آب مروارید درمان نشود، در نهایت می تواند بدتر شود و دید را تا حد کوری مسدود کند. جراحی آب مروارید شامل جایگزینی آب مروارید با لنزهای مصنوعی است. و در بازیابی بینایی از دست رفته بسیار موفق است.

گلوکوم

تاری دید یا “دید تونلی” ممکن است از علائم گلوکوم پیشرفته باشد. بدون درمان، از دست دادن بینایی ادامه خواهد داشت و ممکن است کوری دائمی ایجاد شود.

دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن

تاری دید و اعوجاج بینایی که باعث می شود خطوط مستقیم موج دار یا شکسته به نظر برسند می تواند از علائم دژنراسیون ماکولا (AMD) وابسته به سن باشد. AMD عامل اصلی نابینایی در بین افراد مسن است.

رتینوپاتی دیابتی

اگر دیابت دارید، تاری دید بدون دلیل ممکن است به دلیل شروع رتینوپاتی دیابتی باشد رتینوپاتی دیابتی یک بیماری تهدید کننده بینایی است که به شبکیه چشم آسیب می رساند.

بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های سیستمیک

تاری دید، اغلب همراه با دوبینی، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت اورژانسی زمینه‌ای مانند سکته مغزی یا خونریزی مغزی باشد. همچنین می تواند نشانه اولیه مولتیپل اسکلروزیس باشد. اگر به طور ناگهانی تاری دید یا دوبینی شدید، فورا به چشم پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی برای تاری دید به چشم پزشک مراجعه کنیم

اگر تاری خفیفی دارید که می آید و می رود، این می تواند به معنای خستگی، خستگی چشم یا قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید باشد.

همچنین می تواند به این معنی باشد که نسخه بینایی شما باید به روز شود. یا ممکن است به این معنی باشد که شما دچار عیب انکساری شده اید و به اصلاح بینایی نیاز دارید. اگر تاری دید شما ماندگار شد و با استراحت، دوری از صفحه نمایش و مدتی دور از نور خورشید بهبود نیافت، وقت آن است که به چشم پزشک مراجعه کنید.

تغییرات ناگهانی یا مداوم در بینایی مانند تاری، دوبینی، دید تونلی، نقاط کور، هاله یا تاری دید می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی چشمی یا سایر مشکلات سلامتی باشد.

اگر تغییرات ناگهانی در بینایی خود از جمله تاری دید دارید، همیشه باید فوراً به چشم پزشک نزدیک خود مراجعه کنید.

جدید ترین لنزها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب اپلیکیشن لنزشو را به صفحه اصلی گوشی تان اضافه کنید.

  1. در نوار پایین دکمه “Share” را انتخاب کنید.
  2. در منو باز شده گزینه، “Add to home screen” را انتخاب کنید.
  3. در مرحله بعد “Add” را انتخاب کنید.